Koulutus

  • DI, dippatyö aivohalvauksen jälkeisestä aivojen harmaan aineen tilavuuden muutoksista koehenkilöillä, jotka kuuntelivat musiikkia tai äänikirjoja
  • Elintarviketieteiden maisteri (ETM), gradu älypuhelinsovelluksen käytöstä nuorten urheilijoiden ravitsemusohjauksessa
  • Elintarviketieteiden tohtori (ETT), väitöskirja ruokaympäristön yhteydestä lasten ruokavalioon

Työkuviot

  • Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto, Helsingin yliopisto (LinkedIn, Research Portal, CV)
  • DAGIS-tutkimus: pitkäaikaisen stressin (hiuskortisoli) yhteys ruokavalioon päiväkoti-ikäisillä lapsilla, lasten terveyskäyttäytyminen (ruokavalio, liikkuminen, ruutuaika jne.), elintapojen (ruokavalio, liikkuminen, paikallaanolo, ruutuaika, stressi, uni jne.) klusteroituminen
  • EIT Food School Network: ruokakasvatukseen tarkoitetun mobiilisovelluksen kehitys ja testaaminen (Myyrän mielikasvikset eli tuttavallisemmin Myyräpeli – pelin voi ladata Android-laitteille täältä tai iOS-laitteille täältä)
  • LoCard: ostotietojen käyttö yksilön ruoankäytön mittaamisessa

Vapaa-aika

Tutkimuksen ja tiedeviestinnän lisäksi Henna kuluttaa aikaansa muun muassa penkkiurheilemalla (olympialaiset on ihmisen parasta aikaa!), neulomalla villasukkia ja lukemalla. Iltaisin ja viikonloppuisin Hennan saattaa löytää metsästä etsimästä iltarasteja tai sohvalta katsomasta (hyviä ja huonoja) tv-sarjoja. Hennan lempijäätelömakuja ovat hasselpähkinä ja lakritsi.

Inhokkihuuhaa

Hennan inhokkihuuhaa: Biohakkerointi ja kaiken optimointi. Kismittää, kun yksittäisten ravintoaineiden tai ruokien merkitystä ylikorostetaan eikä ymmärretä sitä, että ratkaisevaa on kokonaisuus. Samoin harmittaa näennäisesti tarkkojen mittausten tulkinta ilman käsitystä niiden sisältämistä virhelähteistä.