Aivosumutorvi on blogi, jonka tarkoitus on kertoa ravitsemukseen, liikuntaan ja yleisesti terveyteen liittyvistä uutisista, teksteistä ja ilmiöistä kiihkottomasti ja parhaan mahdollisen tiedon mukaan. Aivosumutorvea toitottelee kaksi Helsingin yliopiston ravitsemustieteilijää, Essi ja Henna.

Aivosumutorvi on blogi, jonka tarkoitus on hälventää aivosumua.

Aivosumutorvi-nimen historia

Aivosumutorvi näki päivänvalon 3.3.2016, jolloin jaoimme ensimmäisen jutun juuri perustetulla Aivosumutorven facebook-sivulla. Silloin keskustelu pyöri Safkatutkan ja Kemikaalitutkan lietsoman sitruunahappokohun ympärillä. Teollisen sitruunahapon (E330) huhuttiin aiheuttavan homeoireisilla muun muassa aivosumua.

Tuossa ensimmäisessä linkkaamassamme jutussa elintarvikekemisti ja ruoan turvallisuuden professori Marina Heinonen totesi Safkatutkaan ja Kemikaalitutkaan liittyen seuraavaa: ”Joku blogi tai sivusto, joka kutsuu itseään totuuden torveksi, hämmentää ihmisiä milloin mistäkin.” Blogimme nimi inspiroitui pitkälti tästä sitruunahappokohusta, jolloin kuulimme ensi kertaa aivosumusta. Oireena se kuulosti sopivan epäselvältä ja terminä hauskalta. Meidän aivomme eivät kärsineet aivosumusta sitruunahapon takia, vaan näiden väärään tietoon perustuvien pelonlietsontajuttujen vuoksi. Vastaiskuna ihmisten hämmentämiselle halusimme hälventää hämmennystä. Ja siitä se sitten lähti. Kiitos inspiraatiosta Safkatutka & kumppanit!