Fitness-tähtien viime hetken neuvot pikaiseen rantakuntoon!

Aivis käsitteli jo viime kesänä Facebook-julkaisussaan fitness-tähtien rantakuntovinkkejä, jotka Iltalehti oli ansiokkaasti koonnut juttuunsa. Iltalehti nosti tärkeän jutun taas esille, joten mekin havahduimme asian ajankohtaisuuteen ja päätimme koota oman tiivistyksemme vielä blogitekstin muotoon. Mikäli mielit rannalle tänäkin vuonna, suosittelemme vielä kertaamaan rantaetiketin alta.

Lue fitness-tähtien neuvot rantakuntoon

Alkuvalmistelut:

1. ”Suola sitoo nesteitä kehoon, joten vältä suolaisten ruokien syömistä ennen rantapäivää” (by Sofia Belórf) → Ei siis ole turvallista mennä isojen vesialueiden lähettyville, mikäli on nauttinut lähipäivinä esimerkiksi grilliruokaa.

2. ”Vatsan pöhötykseen voit lisäksi vaikuttaa ruokavaliolla. Esimerkiksi viikkoa ennen rantakauden tai loman alkamista, kannattaa vähentää viljojen ja maitotuotteiden syömistä. Oluet ja siiderit myös tunnetusti pöhöttävät vatsaa, joten vähennä niiden kulutusta” (by Mari Valosaari) → Hyvästi jäätelö ja kesäjuomat, mutta on tämä sen arvoista! Ja bonuksena maidoton & viljaton auttaa muutenkin kaikkiin vaivoihin!

3. ”Lisäksi välttäisin syömästä hiilihydraattipitoisia ruokia sekä juureksia ja kaalia, koska ne voivat aiheuttaa ilmavaivoja” (by Janni Hussi) → Tämä on selvä, totaalikielto siis ainakin kotimaisille tuoreille herneille – syödään niitä sitten talvella. Yksin.

4. ”Hommaa vartalolle tarkoitettua, sävyttävää BB-voidetta” (by Sofia Belórf) → Vartalomeikit kestävät vettä, joten ei enää tekosyitä jättää meikkaamatta rannalle! Nämä tuotteet ovat kuulemma trendi Jenkeissä, joten nyt pikaisesti tilausta tekemään, jotta paketin ehtii saada vielä kesän aikana.

5. ”Kääri kelmua yöksi vatsan ympärille viikon tai muutamien vuorokausien ajan ennen rantapäivää tai -lomaa, jolloin vatsa hikoilee ja nesteet lähtevät liikkeelle. Seurauksena on hyvä olo” (by Eevi Teittinen) → Tässä resepti hyvään oloon. Ei lisättävää!

6. ”Vältä tekemästä ennen rantapäivää rankkaa jalkatreeniä isoilla vastuksilla, kuten 6-8 toiston sarjoja maksimipainoilla. Painosi voi nimittäin hetkellisesti nousta seuraavana päivänä, koska kyseinen treeni voi kerryttää elimistöön nesteitä” (by Janni Hussi) → Tämän kanssa tarkkana ihmiset – rannalle ei ole mitään asiaa juuri treenattujen jalkojen ja hetkellisen painonnousun kanssa! Seuraile siis painoasi jalkapäivän jälkeen ja siirrä tarvittaessa rannalle menoa.

Mitä päälle?

7. ”Jos pidät vatsaa ongelma-alueenasi, käytä rohkeasti uimapukua. Jos pidät pakaroita ongelmana, voit valita peittävämmän alaosan, esimerkiksi hamemallisen tai lannehuivin” (by Mari Valosaari) → Suomennettuna: Pliis, piilota itsesi rohkeasti, jos et ole mallin mitoissa!

Mitä evääksi?

8. ”Muista juoda runsaasti vettä. Se voi parantaa ihon ja hiusten kuntoa jo muutamassa päivässä. Vedenjuonti nopeuttaa aineenvaihduntaa ja vie nälkää. Vedenjuonnin ohella jo viikon ruokaremontti tuo tuloksia” (by Henna Peltonen) → Ei siis suolaista ruokaa, alkoholia eikä vilja- tai maitovalmisteita, mutta vettä saa ainakin juoda! Ja mitä sitä ihminen muuta tarvitseekaan kun vesi pitää nälkääkin!

Vesi vie nälkää - pääsy rantakuntoon helpottuu

Aivis toivottaa huikeita rantapäiviä kaikille, jotka sinne näitä neuvoja noudattaen tai uhmaten uskaltautuvat!

Lähde: Pikakeinot rantakuntoon – tunnetut fitnesstähdet paljastavat keinonsa (IL 16.05.2016, muokattu 06.07.2019).