Ilmainen ravintolisävalmennus!

Aiviksen ilmainen paleovalmennus oli sen verran hitti, että päätimme laittaa uutta valmennusta kehiin! Idea tähän valmennukseen syntyi, kun törmäsimme somessa Suomen ensimmäisen ravintolisävalmennuksen mainokseen (early bird -hinta 69 €/ovh 119 €). Ahneina ajattelimme, että miksipä emme yrittäisi iskeä tähän kultasuoneen myös omalla ilmaisella valmennuksellamme. Suomen ensimmäisen ravintolisävalmennuksen kehittäjät lupaavat, että valmennuksen avulla ”virität itsesi energiseksi ja hyvinvoivaksi, löydät laadukkaimmat ja olennaisimmat ravintolisät tukemaan optimaalista hyvinvointiasi ja vältät tehottomat ja heikkolaatuiset valmisteet”. Valmennus voi tietysti olla rahan arvoinen, mutta siltä varalta, että haluat säästää, tarjoamme ihan ilmaiseksi vastaukset kysymyksiin, joihin ravintolisävalmennus lupaa vastata.

Ilmainen ravintolisävalmennus!

Tuotteita on hirmu monenlaisia – eikä mikään taho tarjoa selkeää ohjeistusta niiden käytöstä

Itse asiassa tarjoaa: Ravitsemussuosituksissa ohjeistetaan myös ravintolisien käytöstä, ja ravintoaineista ainoastaan D-vitamiinilisille on annettu käyttösuosituksia eri ikävaiheissa. Uusimpien ravitsemussuositusten päivittämisen jälkeen on ilmestynyt myös suositus foolihappolisän käytöstä raskautta suunniteltaessa ja alkuraskauden aikana.

Muiden ravintolisien käyttö arvioidaan tilannekohtaisesti. Jotkut ravintolisät voivat olla tarpeen esimerkiksi raskauden aikana (D-vitamiinin lisäksi esim. rauta) tai vegaaniruokavaliota noudatettaessa (D-vitamiinin lisäksi esim. B12-vitamiini ja jodi). Samoin joihinkin sairauksiin voi liittyä tiettyjen ravintoaineiden lisääntynyt tarve, jolloin ravintolisien käyttö on perusteltua. Näissä tapauksissa lääkäri tai laillistettu ravitsemusterapeutti antaa ohjeet tarvittavien ravintolisien käytöstä.

On myös ravintolisiä, joiden käytöstä voi olla hyötyä tietyille erityisryhmille, kuten urheilijoille. Tällöin kannattaa kuitenkin muistaa, että ravintolisien merkitys kokonaisuuden kannalta on aika pieni.

Yleisohje: Jos syö ravitsemussuositusten mukaisesti monipuolisesti ja riittävästi, varmistaa yleensä kaikkien ravintoaineiden saannin, eikä ravintolisien käytölle ole tällöin yleensä perusteita. Huomaa kuitenkin yllämainitut poikkeukset! Yleisenä ohjeena voitaisiin sanoa, että varmuuden vuoksi ei kannata käyttää mitään, sillä minkään ravintoaineen ylimääräisestä saannista ei ole ylimääräistä hyötyä. Aina on myös järkevämpää panostaa ruokavalioon ravintolisien sijaan. Ravintolisien käytöllä ei ole todettu samoja terveyshyötyjä kuin terveellisellä ruokavaliolla. On sitä paitsi näyttöä myös siitä, että tiettyjen ravintolisien runsas käyttö saattaa lisätä terveyshaittoja.

Oletko käyttänyt magnesiumia kramppien poistamiseksi – ilman tuloksia?

Saattaa johtua siitä, että näyttö magnesiumin hyödyistä suonenvetoihin on vähäinen. Sen sijaan voit saada apua suonenvetoihin esim. venyttelemällä ja huolehtimalla siitä, että nestetasapainosi on kunnossa. Arvaamme, että toinen valmennus suosittelisi tässä kohtaa ratkaisuksi heidän aivan erityistä tuotettaan, mutta todellisuudessa hyödyt eivät ole valmisteen merkistä kiinni.

Oletko kokeillut C-vitamiinia flunssan parantamiseksi – tuloksetta?

Saattaa johtua siitä, että C-vitamiini ei ole mikään ihmelääke flunssaan, vaikka se saattaakin tutkimusten mukaan hieman lyhentää flunssan kestoa. Yleensä kuitenkin flunssa paranee nopeasti, kokeilipa ylimääräisiä hoitoja tai ei. Tässäkään ei kannata uskoa myyntipuheita siitä, että muiden tuotteet olisivat tehottomia ja heikkolaatuisia, mutta ravintolisävalmennuksen tuotteet toimivia ja laadukkaita.

Oletko törmännyt vitamiineja koskevaan tutkimustiedon tai uutisoinnin ristiriitaisuuteen ja miettinyt, kenen sanaan voi enää luottaa?

Olemme! Yleensä ravintolisiä kaupittelevat tahot suhtautuvat tuotteisiinsa hyvin positiivisesti, eivätkä niinkään välitä, vaikka tutkimusnäyttö olisi päinvastaista. Kannattaa oikeasti miettiä, kenen sanaan luottaa ravitsemusasioissa. Jos henkilö on sotkeutunut lisäravinnebisnekseen, ei häneltä saatu tieto ole puolueetonta. Kun oma elanto on kiinni tuotteiden myynnistä, on selvää, että tällöin yritetään kaupitella kaikkea mahdollista, olivat tuotteet sitten tarpeellisia tai ei. Jos valmisteen hyödyistä ei ole tutkimusnäyttöä, saattaa myyjä vedota omiin kokemuksiinsa tai myydä tuotetta perusteettomilla väittämillä.

On hyvä muistaa, ettei ongelmana ole vain se, että tuotteet eivät tuo luvattuja tuloksia, vaan epämääräisten ravintolisien käytöstä voi olla myös oikeasti haittaa. Lääkkeet tulevat markkinoille ennakkovalvonnan kautta, mikä tarkoittaa sitä, että myynnissä olevien lääkevalmisteiden teho, turvallisuus ja laatu on arvioitu ja hyväksytty. Ravintolisille taas ei ole minkäänlaista ennakkovalvontaa eli edes niiden turvallisuutta ei valvota etukäteen. Tässä jodutaan vain luottamaan myyjän ja valmistajan sanaan. Kannattaa siis olla todella varovainen sen suhteen, mitä tuotteita tilaa ja mistä!

Mitä tuotteita minun kannattaa käyttää – ja miten valita parhaat keinot itseni virittämiseen?

Ensimmäisessä kohdassa jo totesimmekin, mitä ravintolisiä kannattaa käyttää.

Virittämisellä haetaan tässä ilmeisesti sitä, että ravintolisillä voitaisiin muka opitimoida oma terveys ja hyvinvointi parhaalle mahdolliselle tasolle. Tämä ajatus on valitettavasti hyvin kaukana todellisuudesta eli siitä, mihin ravintolisät pystyvät ja mihin tarkoituksiin niitä käytetään. Ravintolisistä on hyötyä silloin, kun niillä korjataan jonkin ravintoaineen puutos, mutta enemmän ei ole enemmän tässäkään asiassa. Eli ylimääräistä hyötyä ei tule mahdollisimman suuresta vitamiinipitosuudesta, vaan päinvastoin, se lisää haittojen riskiä. Energisyys ja hyvinvointi tulevat ihan muusta kuin ihmepillereistä.

Onnea – säästit juuri 69 €!

Tässä siis Aivosumutorven vastaukset kysymyksiin, joihin ravintolisävalmennus lupaa vastata. Onnittelut, säästit juuri 69 €! Eikä siinä vielä kaikki, lisäksi voit säästää koko ajan lisää olemalla ostamatta turhia ravintolisiä, joita valmennus mitä todennäköisimmin tyrkyttää.

1 vastaus artikkeliin “Ilmainen ravintolisävalmennus!

  1. Tiina Sirkjärvi

    Wau mikä säästö kiitos 😁

Kommentit on suljettu.